Jeroen de Leijer
Oprichter van Brickfund

"Wij bieden crowd-ownership aan van woningen en appartementen", vertelt Jeroen de Leijer van Brickfund. "Daardoor kunnen mensen ook met kleinere bedragen mede-eigenaar worden van residentieel vastgoed.

Een groot voordeel is dat deelnemers de belegging, en daarmee het risico, kunnen spreiden over meerdere panden.

Naar rato ontvangt men de huuropbrengsten en profiteert men van de waardestijging van het vastgoed. Voordat we een pand aanbieden controleren wij of aan de eisen, zoals wettelijke voorschriften, wordt voldaan.

Mede-eigenaren beslissen gezamenlijk over bijvoorbeeld de verkoop van het pand. Via een dashboard zijn de inkomsten en de waardeontwikkeling te volgen. Daarbij kunnen certificaathouders onafhankelijk hun aandeel verkopen."Marcel Groeneweg
Mede-initiatiefnemer woonconcept XO Living

Een nieuwe dimensie in wonen. Dat is de pay-off van een nieuw woonconcept dat met behulp van de start-up BetonBallon duurzaam gebouwde huizen mogelijk maakt.

“Kenmerkend qua architectuur is de bijzondere, ronde vorm”, vertelt Marcel Groeneweg van Blauwhoed. “Belangrijke kwaliteiten zijn de landschappelijke inpassing, de beleving van binnenuit en de unieke betoncasco’s.

Door middel van een herbruikbare ballon in paraboolvorm krijg je een bijna zelfdragende constructie en is veel minder beton nodig.

Ook wordt veel arbeid en restmateriaal bespaard omdat geen traditionele bekisting nodig is. De woningen bieden veel vrijheid qua indeling en grootte. XO Living is voor mensen die iets anders zoeken dan de standaard. Geen S, M, L of XL, maar XO.”      Tom Kerckhaert
Design engineer OPENR

Je bezoek belt aan en jij doet – waar je ook bent – de deur open. Het kan met de Openr app op je smartphone, tablet of pc. “Via ons digitale beltableau komt draadloos een verbinding tot stand”, legt Tom Kerckhaert uit.

”De installatie is eenvoudig, ook in bestaande bouw. Bekabeling en binnenposten zijn overbodig en je doet open met een device dat je toch al binnen handbereik hebt.

Ook sleutels, pasjes en druppels voor bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen of studentenwoningen worden overbodig.

Meerdere panden kunnen vanuit één omgeving worden beheerd. Het is een intercom met toegangscontrole.

Onze doelgroep zijn vooral technische en vastgoedbeheerders. Wij bieden de techniek, de beheerder regelt zelf wie toegang krijgt tot een gebouw.”Wij bieden de techniek en de gebruiker regelt zelf wie toegang krijgt tot een gebouw.”